Solsidan

Klart för byggstart - Solsidan på Solberget, med fantastisk utsikt över land och hav.

Mera info om projektet där grävningen påbörjades7 juli 2017 fås från Mäklarhuset

Bygglovet beviljat, reservera din lägenhet nu!

Samtliga lägenheter har garanterad utsikt från stora fönster över vattnet i viken Slemmern och Mariehamn i bakgrunden och är utrustade med egen stor inglasad balkong med storslagen utsikt över Nabbens båthus och stadens glittrande kvällsljus, som ger en internationell känsla speciellt då solen gått ner och staden lampor lyser upp bakgrunden som en ständigt levande tavla. I huset finns hiss, samtliga trapphus golv är försedda med stora klinkers. I entrévåningen ligger en stor lyxig och modern bastuavdelning med bl.a vinkylare, samt ett stort ombonat samlingsrum där privata tillställningar kan hållas eller en plats för möten av olika slag, avdelningen har även möjlighet för mindre servering från det lilla köket. Här finns även ett litet intimt "hotellrum" som kan bokas av gäster / familjemedlemmar till de boende i huset. Dessutom finns stora förvaringsutrymmen både uppe i lägenheterna, liksom nere på entréplanet. Här ligger även ett cykel- barnvagnsförråd med möjlighet att spola av sig vid dåligt väder. I den stora och välkomnande aulan finns postboxarna samt sittplatser för att umgås med varandra.

Lägenheter

Totalt säljer vi 18 välplanerade och ljusa arkitektritade aktielägenheter:

8 st 2 R+ kök om ca 67 m² på våningarna 1 - 4.

8 st 3 R+ kök om 99,1 m² på våningarna 1 - 4.

På våning fem finns två st 3R+K om 124,1 m² som även går att slå samman till en enda stor lägenhet. Även på andra våningsplan finns möjlighet att i detta skede slå samman olika lägenheter för att få större enheter. De köpare som kommer med i ett tidigt skede har möjlighet att påverka design och material i viss mån.

Fakta

"Bostadsaktiebolaget Solsidan" i Jomala på Solbergsvägen 2A är ritat av Mira Arkitektstudio och byggs i fem våningar med hiss. Solsidan börjar byggas så snart tillräckligt antal lägenheter reserverats . Byggnaden har även stora extra förrådsutrymmen

Det är inte bara takvåningarna som ligger ca. 55 meter ovanför havsytan på Ålands högst belägna våningshus med oslagbar utsikt över inloppet till Mariehamn och Lumparns vatten, detta gäller även de andra våningarna. Solberget ligger på cykelavstånd från Mariehamn, nära till skolor och kommunal service. Solberget är ett attraktivt bostadsområde där livskvalitet och närheten till naturen står i fokus.

Relax avdelning

I entrévåningen på "SOLSIDAN" finns Relaxavdelningen med en lyxig modern bastu för avslappning, samt ett separat utrymme där man kan umgås eller ha mindre sammankomster, här finns även möjlighet till enklare serveringar, liksom möjlighet att övernatta i det separata "hotellrummet". En ute terrass där man kan njuta av en underbar utsikt. samt möjlighet att använda Relaxrummet som övernattningslägenhet.

FTX aggregat

Uppvärmning av lägenheterna i våningshusen sker med miljövänliga värmepumpar som tar sin värme från borrhål i berggrunden. Byggnaden är även förberedd för framtida solpaneler på yttertaket. Varje lägenhet är försedda med separat FTX aggregat för styrd till- och frånluft.

  • Ren filtrerad luft
  • Balanserat ventilationssystem
  • Inget drag p.g.a. förvärmd luft
  • Låg energiförbrukning med värmeåtervinning
  • Helt separata system med avseende på luktspridning, med separata ventilations aggregat

Mer information

Information om det planerade 5-våningshuset Solsidan fås av Mäklarhuset på tel +358 18 27 660

Se PDF - Kvarterets situationsplan Se PDF - Solsidan Se PDF - Solsidan illustration

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå